Activati in sectorul constructiilor?
Atentie, OUG 114/2018 a introdus pentru dvs. facilitati si obligatii care schimba tot!

Iata cum trebuie sa interpretati si sa aplicati prevederile Ordonantei!
Parcurgeti lucrarea Fiscalitatea Salariilor in Constructii si
aflati exact ce aveti de facut incepand cu 1 ianuarie 2019!


Stimate angajator,

Ultimele zile ale lui 2018 au adus in peisaj un nou act normativ cu care sa va bateti capul!

Este vorba despre celebra OUG nr. 114/2018 privind fiscalizarea salariilor din sectorul constructiilor, un act normativ care vine atat cu facilitati, cat si cu obligatii pentru dvs. Ordonanta prevede majorarea salariului minim in constructii la 3.000 de lei, precum si anumite scutiri si reduceri de impozite si contributii sociale, dar asta doar in anumite conditii.

Si aceste conditii nu sunt deloc clare, dovada zecile de intrebari sosite in ultima saptamana pe adresa grupului nostru de consultanta – intrebari care ridica probleme concrete, de natura practica, si care arata inca o data cat de solicitante si de stresante pentru mediul de afaceri sunt „gaselnitele” fiscale ale Guvernului.

Din fericire, suntem in masura sa va oferim solutiile!
Expertul fiscal Dani Cucu a realizat pentru dvs. un ghid cu explicatii complete privind modul cum trebuie inteleasa si aplicata OUG nr. 114, cu accent pe rezolvarea celor mai frecvente dificultati semnalate de angajatori.
Ce prevede deja faimoasa OUG nr. 114/2018?

Foarte pe scurt, ordonanta in cauza spune ca:
  • incepand cu 1 ianuarie 2019, salariul minim in domeniul constructiilor creste la 3.000 de lei
  • angajatii cu salarii intre 3.000 si 30.000 de lei sunt scutiti de la plata impozitului pe salariu si a CASS
  • CAS se reduce 21,25%, iar contributia asiguratorie pentru munca la 0,3375%
Dar, pentru a putea aplica aceste facilitati, angajatorul trebuie sa realizeze o cifra de afaceri in constructii (pe anumite coduri CAEN) in limita a cel putin 80% din cifra de afaceri totala, calculata cumulat de la inceputul anului, inclusiv luna in care aplica scutirea.

Citind aceste randuri, probabil simtiti si dvs. ca deja e nevoie de lamuriri.

Si aveti dreptate! De aceea ne grabim sa va oferim lucrarea Fiscalitatea Salariilor in Constructii care clarifica modul in care trebuie aplicate prevederile OUG nr. 114/2018, in perfecta corelatie cu alte reglementari generale din domeniul salariilor. Este exact ce va trebuie pentru a depasi cu bine aceasta perioada critica si a scapa de nesiguranta si stres.


IMPORTANT!
Modul de aplicare a scutirilor urmeaza a fi stabilit prin instructiunile de completare ale Declaratiei 112.
Aceste instructiuni urmeaza a fi actualizate in vederea indeplinirii obligatiilor fiscale la termenele prevazute de lege!
Aceste informatii se vor adauga pe CD-ul dvs. in mod automat, in cel mai scurt timp de la data publicarii lor.
  
Va atragem atentia, lucrurile nu sunt deloc simple!

Sunteti fortat sa rezolvati intr-un timp foarte scurt o serie de probleme sensibile legate de majorarea salariului minim in constructii. Totul sub presiunea termenului de 20 de zile lucratoare pentru transmiterea in REVISAL a modificarilor salariale.

Iata, de exemplu, cateva intrebari punctuale:

1) Majorarea salariului la 3.000 de lei este obligatorie sau optionala?
2) Sunt vizati toti salariatii, inclusiv cei din departamentele auxiliare, sau doar cei care contribuie efectiv la realizarea veniturilor din activitatea de constructii?
3) Pentru ce functii se aplica salariul de 3.000 de lei?
4) Care sunt codurile CAEN vizate de ordonanta?
5) Cum se opereaza modificarile în softul de contabilitate? In unele versiuni de acum salariul minim este de 2.080 de lei si nu exista posibilitatea de a introduce reducerile de CAS si CAM.

Lucrarea Fiscalitata Salariilor in Constructii raspunde impecabil acestor intrebari (si multor altora) si, in plus, va ofera un alt avantaj major: analizeaza situatii particulare ale unor salariati ai unei firme de constructii si identifica costurile si obligatiile pe care le are angajatorul.

Exemple de dificultati cu care se confrunta
angajatorii in urma aparitiei OUG nr.114/2018


1. „Ordonanta se aplica la toate salariile sau numai la minim? Eu inteleg ca acele facilitati se aplica si celor care, angajati fiind in firme de constructii, au un salariu brut de 8.000 de lei, de exemplu. Acesti oameni ar trebui sa aiba un net mai mare decat in 2018. Gresesc?”

2. „Conform ordonantei, angajatorii trebuie sa realizeze o cifra de afaceri de minim 80% din activitatea de constructii. Dar in cazul unui angajator care are cifra de afaceri in constructii de 70% ce facem? Salariul minim brut este tot 3.000 de lei sau 2.080 lei/2350 lei, dupa caz?”

3. „Textul legii spune ca scutirea se aplica doar daca venitul brut este intre 3.000 si 30.000 lei. Dar daca angajez in jumatatea lunii pe cineva si are brutul raportat la timpul lucrat, de doar 1.500 lei, mai are scutire? Sau daca am pe cineva cu 30.500 lei brut si pe altcineva cu 29.500 lei, cel cu 30.500 lei cum va fi taxat? Va fi taxat integral la 30.500 lei sau pentru 30.000 lei se taxeaza la nivel de scutire si pentru 500 lei e taxat normal?”

4. „Secretara cu 8 ore intr-o firma de constructii ce salariu minim trebuie sa aiba, 3.000 de lei? Ii aplic facilitatile?”

5. „In fiecare luna ponderea lucrarilor de constructii este diferita. Si sub 80%, si peste 80%, asa cel putin asa a fost la noi anul trecut. Ce facem? Oricum, dupa enuntul de la art.66, al.1, lit.b) din OUG 114/2018 se pare ca nu are importanta ponderea activitatii de anul trecut. O parte din salariati lucreaza numai pe constructii, altii unde este nevoie - si la constructii, si pentru comert, si pentru transport de marfa.”

6. „In lumina noilor schimbari ale salariilor din constructii, e cumva mai avantajos ca o firma de constructii sa recurga la colaborarea (subcontractare lucrari) cu PFA-uri si SRL-uri, in detrimentul angajatilor proprii cu contract individual de munca?”


„Foarte binevenite studiile de caz!”

 Ati scos o lucrare excelenta, felicitari dvs. si autorului! Foarte binevenite si sugestive studiile de caz, cu exemple de calcul pentru diferite salarii. Am inteles exact cum trebuie procedat. Marturisesc ca imediat dupa ce am citit ordonanta am avut zeci de intrebari, dar acum m-am linistit. Ma bucura promptitudinea si profesionalismul cu care ati actionat!”
 Maria Boscan, contabil Alpex Group, Bucuresti


Cuprinsul lucrarii
„Fiscalitate Salariilor in Constructii”


Obligatiile angajatorilor privind salariul minim
Salariul minim diferentiat in constructii
Categoriile de salariati vizati

Angajatorii vizati
Domeniile din sectorul constructii

Facilitatile fiscale
Aplicarea scutirii de la plata impozitului pe salarii
Cotele contributiilor sociale obligatorii

Conditiile pentru acordarea facilitatilor fiscale
Exemple intalnite in practica societatilor din constructii

Situatii particulare
Societati cu mai multe obiecte de activitate, fluctuatii in realizarea veniturilor din constructii, tichete de masa, avantaje acordate, diurna, part-time


 Lucrarea costa doar 119.7 lei, TVA inclus, o primiti
prin curier la adresa indicata de dvs., plata la livrare!Si nu uitati de GARANTIA DE 30 DE ZILE!
Aveti la dispozitie 30 de zile in care puteti returna produsul, indiferent de motiv, urmand sa primiti in cel mai scurt timp banii inapoi.


Completati chiar acum formularul de mai jos!
Lucrarea Fiscalitatea Salariilor in Constructii este pe stoc, comanda dvs. va fi onorata cu maxima promptitudine! Grabiti-va, trebuie sa operati modificarile salariale in REVISAL!
Cu deosebita consideratie,


Delia Caldararu
Manager de produs
Grupul romano-german Rentrop & Straton


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna mai costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Salariile in constructii - Modificarile aduse de OUG 114/20018 analizate si explicate

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.